fbpx

Måncirkel

Bli del i en cirkel av kraftfulla kvinnor

Att vara en del i en cirkel av kraftfulla kvinnor är otroligt helande och stödjande. En cirkel av kvinnor kan bli dina ”systrar” som du kan dela med och få stöd av under lång tid framöver. När vi lär känna varann inifrån och ut blir det ofta vänskap som varar livet ut.

FINNS NU OCKSÅ SOM E-KURS

Renbergsvattnet

Varmt välkommen att delta i en

Måncirkel Retreat på Lövångergården, Skellefteå *NYA DATUM KOMMER*


Varmt välkommen till en tre dagars retreat i vackra Lövångers kyrkstad! Utbildning, boende, lunch, middag och övernattning ingår!

Det blir en mindre grupp om minst sex men max tio kloka kvinnor som samlas denna helg.

Vi som hälsar dig välkommen till måncirkel retreat är Lövångergården AB och Anna Larsson som håller i utbildningen för Måncirkeln.

Vill du starta en kvinnocirkel? Den här utbildningen ger dig verktyg att på ett naturligt och glädjefullt sätt omfamna din kvinnlighet, din kvinnliga kraft och gör det möjligt att äntligen vara allt som du är! Efter denna retreat och utbildning får du en skriftlig manual så att du kan hålla egna kvinnocirklar.

Om ANNA

Anna utbildar, stöttar och inspirerar kvinnor som vill förändra världen genom ett medvetet ledarskap. Annas vision är att vi med hjälp av visdom och kunskap från världens ursprungsbefolkningar, inspirerade av deras relation till naturen skapar en medveten värld!


Annas utbildningar bygger på gamla kunskaper som våra ursprungsbefolkningar med kärlek, respekt och vördnad bevarat under hundratals år. Du lär dig att praktiskt tillämpa kunskaperna i vår moderna tid och får stöd i modern forskning och beteendevetenskap.

Den unika platsen och närheten till naturen hjälper oss återknyta till Jorden och hennes visdom. Att vara i gemenskap med systrar skapar gemenskap och förtroende. Varmt välkommen till tre fantastiska retreatdagar för att hämta kunskap och inspiration för dina nästa steg i din personliga utveckling, din kvinnliga kraft och för resten av ditt liv!

Anna Larsson Skönhetens väg

När din unika kraft kommer till uttryck

  • Kan du bidra till att patriarkala strukturer löses upp genom att välja ett medvetet, hållbart och jämställt liv.
  • Att leva medvetet inifrån och agera kärleksfullt mot sig själv och andra är vägen till att förändra världen. All förändring börjar inifrån mig själv.
  • När vi fullt ut omfamnar allt vi är och inte låter oss hålla tillbaka av skam, skuld och självförakt så blir vi inte längre påverkade på samma sätt av vad vi tror att andra tycker.

Som utbildad ledare för kvinnocirklar blir du en av de som tar täten för att leva medvetet och kan stötta andra att göra detsamma. Varmt välkommen!

Kvinnor i skogen.

FINNS NU OCKSÅ SOM E-KURS

Alla kvinnor och inte minst unga behöver denna kurs för att stärka och utveckla sin kvinnliga identitet.


Även kommer de att förstå hur det patriarkaliska systemet har påverkat den kvinnliga historien.


För mig personligen så skalades det bort ett tjockt negativt lager i ceremonin i samband med Kvinnors nära relationer, och det har lett till att jag står på ett helt nytt plan idag än innan kursen. Relationen till mina barn har varit bra men den har stärkts efter kursen.

Ann-Kristin Rudolfsson, Umeå

Jag skulle absolut rekommendera andra att gå Måncirkeln. För den fina informationen, för tankarna och känslorna det ger i efterspinn, stärkande i det femenina som vi har men så väldig behöver påminnas och stärkas i. Och tillsammans med andra blir det så fint. Anna är i mina ögon en mycket ödmjuk, öppensinnad, trygg ledare med stora kunskaper och öppna kanaler som låter  deltagarna få plats. 

Elin Burlin

Jag fick en större insikt om mig själv, både genom att höra mig själv prata om mitt liv och mina erfarenheter, men även mycket genom att höra andra kvinnor berätta sina liv och vad dom har varit med om. Jag fick en större förståelse för feminism och varför det är så viktigt och hur könsroller har påverkat andra generationer än min egen. Växte även i hjärtat av att vara i ett sällskap där alla så intimt vågar berätta sina historier och blev väldigt berörd av detta.

Jag tycker att alla som har möjlighet borde gå på Måncirkeln för att få ta del av något fint och intimt som ofta kommer bort i dagens stressade samhälle. Att ta tid för sig själv att reflektera och lyssna inåt (och på andra) på en djupare nivå är något som alla borde göra, men som så få faktiskt gör, och Måncirkeln var ett perfekt forum för detta.

Anna är väldigt duktig på att skapa ett “safe place”. Förtroendeingivande och inkännande. Gjorde så att alla kände sig bekväma. Anna är även mycket kunnig i sitt ämne och man märker av hur passionerad du är för det, vilket är väldigt inspirerande!

Anna Burman

Varför behöver vi cirklar enbart för kvinnor?

I vår innersta kärna vet vi att alla människor har samma och lika värde oavsett kön, ursprung, hudfärg, läggning osv.
Den värld vi lever i är så obalanserad att dess strukturer inte tillåter varje människas värde, egna röst och unika kraft att komma till uttryck.

Tusentals år av patriarkala strukturer har präglat oss och tidigare generationer. Mönstren är svåra att upptäcka eftersom vi inte reflekterar över det vi är födda in i utan tar det som självklart och tom ”normalt”. Vår innersta vetskap är att allt levande är heligt och att alla levande varelser har ett värde. Trots detta ser vi också att vi inte lever upp till deklarationen om de mänskliga rättigheterna. Vi lever i ett samhälle vars strukturer bygger på att olika liv är olika mycket värda och att pengar ofta är mer värda än liv.

Det hoppfulla är att strukturerna nu håller på att lösas upp, och vi kan bidra genom att göra det vi kan för att välja ett medvetet, hållbart och jämställt liv.

Även om vi vet att kvinnor och män i sin innersta kärna är barn av samma livskraft så är det inte till hjälp för någon att inte låtsas om att förtryckande strukturerna fortfarande präglar våra liv. Att det fortfarande är så att kvinnor inte har samma möjligheter att leva och stå i sin fulla kraft. Verkligheten är fortfarande sådan att andra människor av manligt kön tar sig rätt att kontrollera kvinnor, att kvinnors naturliga cykler (mens, klimakterium) osynliggörs och skambeläggs, för att inte tala om hur omgärdad kvinnlig sexualitet är av skam, skuld, kontroll, rädsla och förakt.

Då det är så verkligheten ser ut är det härifrån vi behöver börja. Kollektiva strukturer av maktmissbruk och förtryck fungerar inte så att de släpper taget och säger ”förlåt, tjejer, vi hade fel, här får ni tillbaka det som är ert”. Kollektiva strukturer av förtryck släpper inte heller taget genom om vi försöker utöva mer makt och förtryck – det är att fortsätta spela samma spel. Förtryck är ett uttryck för rädsla och okunskap. Rädsla och förtryck släpper taget genom medvetenhet, kunskap, kärleksfull inställning och medkänsla.

Att leva medvetet inifrån och agera kärleksfullt mot sig själv och andra är vägen till att förändra världen. All förändring börjar inifrån mig själv. Ju fler vi är som river de patriarkala strukturerna inom oss själva desto fortare kommer vi att se en förändring i världen!

Att riva de patriarkala strukturerna inom oss själva innebär att släppa vår egen skam- och skuldbeläggande över våra kroppar, att se och medvetet ge uttryck för vårt värde genom att dela våra gåvor och våra krafter med världen!

När vi fullt ut omfamnar allt vi är och inte låter oss hålla tillbaka av skam, skuld och självförakt så blir vi inte längre påverkade på samma sätt av vad vi tror att andra tycker.

Vi kan äntligen bli de som verkligen lever så att vi prioriterar oss själva och vår egen hälsa på ett sunt och kärleksfullt sätt. I stället för att slänga runt klyschor om att ”ta på egen syrgasmask först” så går vi före och visar vägen till hur det faktiskt är möjligt!

Som utbildad ledare för kvinnocirklar blir du en av de som tar täten för att leva medvetet och kan stötta andra att göra detsamma. Varmt välkommen!

FINNS NU OCKSÅ SOM E-KURS

TIDER OCH TEMAN FÖR UTBILDNINGEN

Dag 1. 12.00 – 17.00 Månens Magi

– om att leva i samklang med egna och jordens cykler.

Om vår fysiska kropp och dess fantastiska kraft. Om de hemligheter som gått förlorade kring blodets visdom. Om att leva sitt liv fullt ut utifrån månens kalender, inte bara solens!


Vi inleder med gemensam lunch och incheckning i våra stugor.Ca 13-17 samlas vi i cirkeln. Därefter gemensam middag och ledig tid.

Dag 2. 9.00 – 16.30 Nära relationer

– om vår relation till oss själva, våra mödrar och Moder Jord.

9.00 – 12.00 Vi gör en ceremoni i naturen innan lunchpausen.


13.30 – 16.30 Den Vilda Kvinnan – att omfamna allt vi är, att ge röst åt vår visdom, att kliva fram och ta vår plats.


Gemensam middag och ledig tid på kvällen.

Dag 3. 9.00 – 16.30 Kärlekens Alkemi

– om sambandet mellan sexualitet och andlighet.

9.00 – 12.00 Allt vi inte fick lära oss på sexualkunskapen, och hur de krafter vi förtryckt nu kan få komma till uttryck.

Lunchpaus och tid för vila och reflektion.

13.30 – 16.30 Låt ditt ljus lysa! ”The World will be saved by the Western Women” har Dalai Lama sagt – hur kan du dela din unika gåva med världen? Om hur våra drömmar ofta sammanfaller med vad världen behöver mer av. Vi avslutar helgen med en ceremoni i glädje, dans och rörelse!

 


 

Varje kursdag är upplagt på liknande sätt:
en del undervisning – att ta emot
en del meditation – att lyssna inåt
en ceremoni – att ge till oss själva och andra
. Vi kommer också att dela våra erfarenheter med varann i cirkeln.
 Kvällarna är ledig tid då du kan ströva i naturen, vila och vara eller kanske samlas vid elden.

Tips på litteratur

Kvinnors vrede – Harriet Goldhor Lerner


Kvinnors nära relationer – Harriet Goldhor Lerner


Kvinnor som slår följe med vargarna – Clarissa Pinkola Estés


Rise sister rise – Rebecca Campbell


Witch. Unleashed. Untamed. Unapologetic – Lisa Lister


Women´s anatomy of Arousal, secret maps to buried pleasure – Sheri Winston

Varmt välkommen!

  DENNA RETREATHELG FÅR DU

🌍 15 timmars undervisning
.
🌍 Skriftligt material och manual
.
🌍 Manual i digitalt format som du sedan kan skriva ut och använda i dina egna cirklar
.
🌍 Diplom
.
🌍 Boende i eget rum inklusive frukost, lunch, fika och middag

 

Utbildningsdelen betalas direkt till Anna Larsson, delbetalning är möjlig. För faktura till företag för tillkommer moms. 

Boendepaketet betalas på plats på Lövångergården för boende två nätter inklusive frukost, fika, tre luncher och två tvårätters middagar.

VÄLKOMMEN TILL
LÖVÅNGERGÅRDEN

Vår affärsidé är att via ett modernt och flexibelt arbetssätt göra konferenser till en ren fröjd, utan vare sig stök eller stress.

Vi vill också vara en del i den historiska tiden som närområdet har att erbjuda och låta den leva vidare till nästa generation.

Mat äter man i Lövångergårdens populära restaurang, där vi alltid jobbar hårt med hållbarhet och alltid svenskt kött och svensk kyckling och vegetariska alternativ.

Övernatta i en kyrkstuga med anor från 1700-talet. En stuga hos Lövånger Kyrkstad är renoverad med god standard men stugan har ändå fått behålla sin tidsenliga charm. Alla stugor har dusch och toalett och de flesta har pentry.

Kom och bo i stuga när du vill slippa all stress och ladda upp batterierna på nytt! www.lovangergarden.se 

Hjärta i björkstam.

FINNS NU OCKSÅ SOM E-KURS

BOKNING och BETALNING

 

Nya datum för retreathelg på kursgård är ännu ej fastställda. Dock kan du redan idag köpa Måncirkel-materialet som ger dig allt du behöver för att starta en kvinnocirkel där du bor.

Kursen kostar 1300 kr inkl moms och betalas med kort.