fbpx

I ett inlägg i januari berättade jag om forskning kring inre omställning och beskrev mina tankar kring min egen omställningsresa.

Inre omställning refererar till den omställning som krävs för ett samhälle i ekologisk balans. Den skapar förändringar av människors världsbild, värderingar och tankesätt. Det är en resa mot självmedvetenhet, om empati och medkänsla, inte bara med andra människor utan med allt levande.

Jag skrev bland annat ”Vad jag inte visste då jag sa upp min anställning var hur många kvinnor vi är i Sverige som startat eget efter en sjukskrivning i cancer eller utmattning. Jag har träffat så många – vi måste vara tusentals som ställt om våra liv! Vi har alla stått inför faktum att det här kanske blir vår död. Och sedan tänkt: om jag får fortsätta leva – hur vill jag leva då? Och i det besluta oss för om vi får fortsätta leva, göra det vi älskar mest, jobba på våra egna villkor, strunta i vad andra tycker och stå upp för det som är viktigt för oss. ”

Läs hela inlägget Inre omställning är vägen till yttre hållbarhet

I Facebookgruppen Ljuset från Norr efterlyste jag personer som ville dela sina omställningsresor, och har hittills fått äran att intervjua dessa modiga kvinnor. Idag kan du här lyssna till och läsa deras personliga berättelser!

Omställning omfattar så mycket mer än att flytta ut på landet och bli självförsörjande. Det kräver heller inte att alla blir egenföretagare. Dessa samtal visar att vägen tillbaka till sig själv kan ta många uttryck.

Vill du också dela din berättelse? Skicka ett mail till anna@annalarsson.org så skickar jag frågor att reflektera kring. Du väljer själv om du vill vara med på video eller om du hellre skriver ett blogginlägg. Syftet är att inspirera andra, att väcka medvetenhet och börja reflektera och prata om att det finns andra sätt att leva!

Anna Larsson träffar Lollo Norén som med mod, värme och humor berättar öppet och ärligt om sin personliga resa med hälsan, relationer och om sin resa mot ett mer medvetet liv, och den inspirerande historien om hur Lollo valt att hitta vägen tillbaka till sitt samiska arv. Vill du komma i kontakt med Lollo Norén kan du maila laislollo@gmail.com
Anna Larsson träffar Anna Kollberg som berättar om sin personliga resa som ledde till att hon skapade sitt företag Voxanna. En resa från att ha tappat rösten till att vara egen företagare med Hjärtats Röst som utgångspunkt: du får höra den inspirerande historien om hur Livstonerna kom till Anna! Vill du komma i kontakt med Anna Kollberg, gå in på hemsidan www.voxanna.com.
Jeanette Mård berättar om sin personliga resa från ett liv med en stark känsla av ensamhet till att ta fullt ansvar för sitt liv, sina känslor och att därigenom hitta hem till sig själv. Den inre resan ledde till att Jeanette fullt ut vågade omfamna sin andlighet, sin intuition och dessutom startade sitt företag där hon idag hjälper andra att hitta hem till sig själva genom vägledning, samtal och utbildningar i personlig utveckling! Jeanette finns i Frillesås och du kan läsa mer om hennes verksamhet på www.jeanettemard.se

Här kan du läsa Katarina Kemi Lindgrens berättelse om hur hon ställt om sitt liv! Katarina i fjol eget företag på deltid där hon
erbjuder alternativa behandlingar. Katarina berättar om sin resa från en tillvaro där jobb och det vardagliga tog all energi, till ett liv där hon tog tillbaka makten över sin tid och lade sin kraft på det som ger henne glädje. En dag i veckan som bara är hennes, medveten självomsorg, samarbete med änglarna och guiderna – och så föddes företaget för att dela kunskap och hjälpa andra. Läs historien på Katarinas hemsida där du också hittar mer information
om hennes verksamhet.

Här kan du läsa den rörande och berörande historien om hur Johanna Sundin fick hjälp av djuren att hitta kraft och villkorslös kärlek. Hur hunden Birk bidrog till rutiner och gående meditationer. Hur Johanna räddade hästen Pano när travkarriären var slut, och hur Pano kom att hjälpa Johanna och bli hennes lärare. Att djur och människor är jämlika är för Johanna en självklarhet.
Johanna driver företaget Melipona tillsammans med sin sambo Robert på gården i Renbergsvattnet mellan Skellefteå och Burträsk. Här erbjuds ekoturism, kurser, retreats och gårdsbesök för barnfamiljer sommartid. Hästen Pano bor fortfarande på gården, och det finns möjlighet att meditera tillsammans med hästarna för den som besöker gården. melipona.se